пʼятницю, 17 травня 2019 р.

М'ясна солянка

Доброго дня! Вчора дружина потішила мене дуже смачною, домашньою солянкою, за шо їй окреме дякую, і я вирішив поділитися з Вами рецептом цієї дуже смачної і поживної першої страви. Вважається, що м’ясна солянка повинна готуватися з 4-5 видів м’яса. Для концентрованого бульйону варто підібрати телячу грудинку з хрящами і свинячі ребра. Це гарантує відмінний наваристий бульйон і достатнього багато відвареного м’яса. Для обсмажування цибулі та огірків, щоб не використовувати зайвий жир, варто вибрати копчений бекон або шинку, з якої можна витопити трохи жиру. І, звичайно ж, незмінні для м’ясної солянки — молочні сосиски і пісну шинку.
Для приготування цієї страви нам потрібні будуть наступні інградієнти: свинина - 250 гр, яловичина - 250 гр, шинка - 150 гр, молочні сосиски - 2-3 шт., копчений бекон - 100 гр, цибуля ріпчата - 2 шт., морква -1 шт., огірки квашені - 4-5 шт., томатна паста - 1 ст. ложка, лимон, оливки, каперси, сметана,зелень, лавровий лист, перець.
Переходимо до приготування. М’ясо для бульйону — свинину і яловичину, кладемо в каструлю і заливаємо 1.5 л холодної води. Ставимо каструлю на вогонь і доводимо воду до кипіння. Обов’язково потрібно зняти всю піну, якої може бути багатою. Це важливо, інакше бульйон вийде каламутним. Далі кладемо в бульйон очищену морквину і одну цибулину, очищену від лушпиння і надрізану хрест-навхрест. Варити бульйон потрібно не менше 1.5 годин при дуже слабкому кипінні. Рідина повинна ледь кипіти, буквально «ворушитися». Бурхливого кипіння не можна допускати.
Копчену шинку або бекон потрібно звільнити від шкірки і нарізати невеликими кубиками. Постійно помішуючи, на сухій і не дуже гарячій сковороді обсмажити бекон. Треба, щоб витопився жир — він необхідний для обсмажування продуктів. Обсмажені кубики бекону вибрати з жиру на блюдце і відкласти в сторону.  Очищаємо другу цибулину і нарізаємо її кубиками. Далі обсмажуємо в отриманому жирі цибулю до приємного золотистого кольору. Треба постаратися, щоб цибуля не почала сильно рум’янитися. Достатньо буде якщо цибуля стане м’якою і почне міняти колір. Квашені огірки очищаємо і нарізаємо великими кубиками. Додаємо нарізані огірки до цибулі і обсмажуєм 4-5 хв. Додаємо повну 1 ст. л. томатної пасти. Перемішуєм цибулю з огірками і томатом, додаємо 1-2 ополоника бульйону і тушкуємо це все під кришкою 10 хв.
Тим часом витягаємо з бульйону моркву і цибулю — вони в м’ясній солянці не використовуються. Далі витягуємо все м’ясо з каструлі і потрібно дати йому час трохи охолонути. Знімаємо з кісточок і хрящів м’ясо і нарізаємо його кубиками. Шинку очищаємо від шкірки, якщо вона є. Сосиски очищаємо від целофанової оболонки. Нарізаємо сосиски і шинку невеликими скибочками або соломкою — на ваш смак.  Додаємо в м’ясний бульйон підготовлену томатну заправку з цибулею і огірками. Доводимо до кипіння і варити потрібно 8-10 хв. За смаком поперчити м’ясну солянку. М’ясна солянка не солиться, так як квашені огірки і копченості дадуть в страву досить солі, а пересіл нам не потрібен. Додаємо в каструлю з бульйоном все нарізане м’ясо — свинину, яловичину, сосиски, шинку. Додаємо раніше відкладений обсмажений бекон. Доводимо солянку до кипіння і варити потрібно ще 3-5 хв. Знімаємо каструлю з вогню і додаємо 2-3 лаврових листки. Солянка повинна постояти і настоятися не менше 10 хв. Потім лавровий лист потрібно викинути.
Ось так готується солянка, залишилось страву розкласти по тарілках, додати лимон, зелень та сметану.
Домашня м’ясна солянка — дивовижна перша страва, ситна і смачна. Не слід додавати в суп зайві спеції — аромат і смак копченостей створюють неперевершену гаму і без добавок.

Всім смачного і гарного дня!!! 


P/S Підписуйтесь та коментуйте!!!)))

Немає коментарів:

Дописати коментар