вівторок, 12 березня 2019 р.

Салат "Цезар"

Доброго дня! Сьогодні поговоримо про дуже смачний і мій улюблений салат "Цезар". Цей салат став дуже поппулярним в останній час і  має безліч рецептів. Ми ж з Вами приготуємо цей салат з курячим м'ясом.
Інградієнти: куряче філе - 400 гр, салат - 1 качан, помідори черрі - 200 гр, сир пармезан - 100 гр, хліб білий - пів буханки, часник - 2 зубчики, 3 ст.  ложки оливкової олії, сіль, чорний перець. Для соусу нам потрібні наступні інградієнти:  яйця - 2 шт,  оливкова олія - 60 мл, гірчиця - 2 ч. ложки, сік лимонний - 3 ст. ложки, часник- 2 зубчика, сир пармезан  - 50 гр, сіль.
Почнемо готувати салат з соусу. В каструлі кип'ятимо воду, знімаєм її з вогню і кладемо туди яйця, приблизно на 1 хв. Після цього ставимо їх на 10 -15 хв в воду кімнатної температури. Далі яйця вибиваєм в миску або чашу блендера. Чистимо часник і видавлюємо через часникодавку. Підготовлюємо лимонний сік. Далі тремо пармезан на дрібній терці. кладемо всі ці інградієнти в чашу блендера, де же є яйця і доводимо до однорідної маси. Таким чином соус в нас готовий.)
Переходимо до приготування салату. почнемо ми з сухариків. З половини білого хліба знімаємо скоринку і нарізаємо кубиками. Далі чистимо часник і роздавлюємо ложкою або лезом ножа, кладемо в невелику мисочку і заливаємо оливковою олією і ставимо на 15-20 сек в мікрохвильовку. Після такої операції олія забере аромат часнику. Хлібні кубики рівномірно розкладаємо на деко і поливаємо часниковою олійкою. І ставимо сухарики в розігріту до 180 С духовку на 10-15 хв поки не з'явиться золотистий відтінок. Далі берем куряче філе, ріжемо навпіл поздовж, а далі на кусочки десь по 10 см. Солимо і перчемо нашу курку. На сковорідку даємо трішки оливкової олії. Іобсмажуємо курку з двох сторін до золотистого кольору. Кожен кусок курки нарізаємо невеликими скибочками. Далі листки салату рвемо на доволі великі шматки, саме рвем а не ріжем. Далі миємо помідори чері і ріжемо їх навпіл. Пармезан нарізаєм невеликими скибочками. А тепер коли всі інградієнти для салату готові, перходимо до збірки салату. На тарілку розкладаємо шматки салату, на них кладемо курку і скибочки пармезану. Зверху  кладемо сухарики і поливаємо соусом. Викладаємо помідори чері і наш салат готовий. Я думаю таким салатом будуть  задоволені навіть неабиякі гурмани. Всім смачного і гарного дня!!!)

P/S Підписуйтесь і коментуйте!!! 😁

Немає коментарів:

Дописати коментар