четвер, 14 лютого 2019 р.

Класичний глінтвейн

Так як сьогодні день Св. Валентина, то поговоримо чим потішити свою половинку. Я от вирішив потішити глінтвейном. Для приготування нам буде потрібно 2 ст. ложки цукру, 1 чайна ложка кориці, пів лимона, 1 яблуко, 2-3 см кореню  імбиру, 750 мл червоного напівсолодкого вина, 250 мл яблучного соку, 2-3 палички кориці, 1-2 бутони гвоздики, 3 горошини запашного перцю. Далі насипаєм цукор  невелику миску, додаєм ложку кориці і це все змішуєм. Зріжте з лимона шкірку, м'якоть наріжте кружальцями. Помийте яблуко і поріжте теж. очистіть корінь імбиру. Наріжте імбир на тонкі пластини.
Налийте у каструлю вино і яблучний сік. Поставте каструлю на невеликий вогонь, додайте м'якоть лимону, цедру яку зрізали з лимону та яблука. Покладіть спеції і цукор з корицею.
Нагрівайте вино доти поки над каструлею не з'явиться пар. Запам'ятайте що вино не можна кип'ятити, бо смак вина випаровується. Накрите каструлю кришкою і зніміть з вогню. Щоб довже зберігалося тепло, каструлю можна завернути в рушник. Залишаєте на 15 - 20 хв. Після цього процідіть вино за допомогою дрібного сита або марлі. Розливайте  напій по келихах і насолоджуєтеся і зігріваєтеся смачним напоємзі своєю половинкою. Кохайте і будьте коханими!!! Всім смачного!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар