понеділок, 20 травня 2019 р.

Чанахи

Доброго дня! Сьогодні я з Вами хочу поговорити трішки про грузинську кухню, а саме про таку страву як чанахи. Ця страва дуже популярна в нас на західній Україні і знайти її можна в будь-якому меню ресторану.
Для приготування нам потрібні будуть наступні інградієнти на 1.3 л води: свинина (шия) - 600-700 гр, картопля - 600 гр, квасоля червона - 1 склянка, помідори - 400 гр або 1 ст. ложка томатної пасти, цибуля - 250 гр, морква - 200 гр, часник - 5-6 зубчиків, борошно - 4 ст. ложки, лавровий лист - 4 шт., мелений чорний перець, сіль, зелень, олія для зажарки.
Для приготування чанах я використовую жирне м'ясо, тому ми з Вами взяли свинну шию. Також можна брати свинячі ребра і додавати менш жирне м'ясо, або приготувати чанахи на самих ребрах, це вже хто як забажає.
Переходимо до приготування. Спочатку відварюємо квасолю. Нарізаємо м'ясо великими шматками. Чистимо картоплю і нарізаємо її кубиками. Далі ріжемо дрібними кубиками цибулю. Нарізаємо кружальцями моркву. Беремо помідори, очищаємо від шкірки та нарізаємо кубиками. Далі обсмажуємо картоплю на олії до майже готового стану. Також на великому вогні обсмажуємо м'ясо до рум'яної скоринки. Так як ми до м'яса будемо додавати овочі, рекомендую взяти глибоку сковорідку. До обсмаженого м'яса додаємо борошно, і постійно помішуючи, смажимо приблизно хвилин 3. Додаємо на сковорідку порізану цибулю. Слідом додаємо моркву, і періодично помішуючи, смажимо ще 10-15 хв на середньому вогні. Далі викладаємо помідори і помішуючи, смажимо ще 15 хв (якщо додається томатна паста то смажити потрібно хвилин 5). Після цього вміст сковорідки перекладаємо в каструлю і доливаємо води. Швидко довести до кипіння, додати лавровий лист,перець, добре посолити. Варити на малому вогні, накривши кришкою, 10-15 хв. На дно глечиків викладаємо підсмажену картоплю. Далі на картоплю кладемо варену квасолю. На квасолю викладаємо м'ясо з овочами та заливаємо вміст глечика юшкою в якій варилося м'ясо з овочами, юшка повинна закривати весь вміст глечика, якщо юшки не достатнь то можна долити кип'яченої води. Далі горщики накриваємо кришкою і ставимо в духовку розігріту до 220 С на 20 хв.
Після цього дістаємо чанахи з духовки, вичавлюємо в глечик по зубчику часнику, накрити кришкою і дати настоятися 10-15 хв. При подачі посипаємо зеленню, інколи додають ложку бринзи або сметани, кому як смакує. Сподіваюсь, Вам сподобається! Всім смачного і гарного дня!!!

P/S Підписуйтесь та пишіть в коментарях які рецепти Вас цікавлять!!!)))

Немає коментарів:

Дописати коментар