субота, 16 лютого 2019 р.

Картопля по-селянськи

Сьогодні поговорим з Вами про всім відому картоплю по-селянськи. Характеризує цю страву смачна скоринка зверху і всередині мяка картопелька. В основному цю страву готують в фритюрі з великою кількісттю олії. Але по тим чи іншим причинам не завжди всім підходить такий варіант, тому що це жирно і калорійно. Тому ми з вами спробуєм приготувати цю страву з мінімальною кількісттю олії.
Нам буде потрібно наступне: картопля (найкраще виходить з молодої) - 1 кг, масло рослинне - 2ст.ложки, спеції такі як куркума, прованські трави, солодка червона паприка - по пів чайної ложки, але тут залежить все від власного смаку. Також потрібно 4 зубчики часнику та сіль за смаком.
Спочатку ретельно миєм картоплю, тому що готувати будем з шкіркою. Далі нарізаєм картоплю скибками,як на мене то порізати на 4 шматки в сам раз, але якшо картопля велика то краще на 6 скибок. Далі змішуємо всі спеціїї. Перемішуємо картоплю з спеціями та олією, та додаємо сіль. Викладаємо картопельку на деко, перед цим можна постелити пергамент, але не обов'язково. Головне змастити деко олією шоб не підгорало. Картоплю розкладаємо так шоб вона не злипалася одна до одної. Поміщаємо це все в розігріту до 180 С духовку на 25-30 хв. Поки запікається картопля дрібно ріжем кріп. Також давимо часник в часникодавці(не знаю чи це правильна назва цього інструменту, але думаю всі зрозуміють). Змішуєм асник з кропом. Приблизно за 5 хв до того як картопля буде готова, посипаємо цією сумішшю зверху. Це надасть картоплі приємний часниковий смак і гостроту. Всім смачного!!! (Якщо сподобалась стаття не стидайтесь і ставте лайк і підписуйтесь)

Немає коментарів:

Дописати коментар