неділя, 17 лютого 2019 р.

Рис з овочами

Сьогодні ми з Вами поговоримо про такий смачний гарнір, як рис з овочами, оскільки дуже багато людей люблять цю страву. Рис з овочами на гарнір — смачна, проста, корисна страва. Вітамінів і різноманітних речовин у цій страві не перерахувати.
Для приготування нам потрібні будуть наступні продукти: молода кукурудза, горошок - 250 гр, 1 морква, 1 солодкий перець, ріпчаста цибуля - 1 шт., рис - 200 гр, олія соняшникова, сіль, перець, спеції - за смаком.
Переходимо до приготування. Ретельно промиваємо рис і відварюємо до повної готовності. Далі рис перекладаємо в сито та промиваємо під струменем води. Залишаємо рис в ситі щоб стекли зайві краплі води. Очищаємо овочі. Моркву і цибулю шинкуємо кубиками, солодкий перець нарізаємо теж кубиками але трішки більшими. Якщо берете консервовані кукурудзу та горошок то їх теж промиваємо. Якщо ж берети заморожені то спочатку, звісно що, розморожуєте, а далі просушуєте на серветці. Тепер коли все підготовлено, переходимо до безпосереднього готування. На глибоку сковороду виливаємо 50 гр олії, прожарюємо моркву і цибулю до прозорого стану. Додаємо перець і горошок і продовжуємо готування. Хвилин через 5 додаємо на сковороду кукурудзу, підсушений рис, солимо, додаємо спеції за смаком. Пермішуєм компоненти і продувжуєм готувати ще 10 хв. Після приготування, для більш естетичного вигляду, страву можна посипати зеленню, так як я люблю кріп, тому посипаю ним. Всім смачного!!! 

P.S Не стидайтесь коментуйте та підписуйтесь.

Немає коментарів:

Дописати коментар