вівторок, 26 лютого 2019 р.

Шаурма по-домашньому

 Доброго дня! Сьогодні з вами поговоримо трішки про фастфуд, а саме як приготувати в домашніх умовах шаурму. Шаурма виходить великою, ситною та соковитою.
Для приготування нам потрібні будуть такі інградієнти: лавш -2 шт., куряча грудка - 1шт., капуста - 150 гр, мариновані огірки - 2 шт., 1 помідор, морква по-корейськи - 150 гр, сир твердий - 200-250 гр, майонез - 6 ст. ложок, сметана - 2ст.ложки, зелень свіжа- 15 гр, часник - 3-4 зубчики, олія, перець мелений червоний - 1 ч. ложка, паприка мелена - 2 ч. ложки, приправа до курки - 2 ч.ложки, часник мелений - 2 ч. ложки, сіль, чорний перець - за смаком.
Переходимо до приготування. Курячу грудку ріжемо на рівні тонкі пластини, добре солимо, додаємо мелений часник, паприку, червоний перець та приправу до курки. Додаємо трішки олії і добре вимішуємо.Відставляємо маринуватися десь на півгодини. Поки курка маринується готуємо соус. Змішуємо сметану та майонез, додаємо зелень, часник видавлюємо на часникодавці і теж додаєм в соус, все добре пермішуємо і відставляємо. Тонко шаткуємо капусту, ріжем тонко огірки. Сир тремо на дрібній терці.  Далі нагріваємо сковороду, виливаємо ложку масла, і на невеликому вогні обжарюємо нашу замариновану курочку з усіх сторін. Викладаємо курку на фольгу і замотуємо та відставляємо на 15-20 хв. нарізаємо помідори невеликими шматочками, але і не надто маленькими. Ріжемо нашу курку на дрібні шматочки. Далі розгортаємо лаваш, змащуємо його соусом. Шарами викладаємо м'ясо, капусту, помідори, моркву, зверху посипаємо сиром і змащуємо ще раз соусом. Накриваємо начинку меншим краєм лавашу, підгортаємо верхній і нижній край і скручуємо рулетиком. Розігріваєм сковороду, на якій смажили курку, та викладаємо шаурму. Обсмажуємо з двох боків на мкленькому вогні до тих пір поки лаваш не буде приємного золотистого кольору. Повірте це дуже смачно і ні в якому фастфуді не продається. Всім смачного і гарного дня!!!

P/S Підписуйтесь та коментуйте!)))


Немає коментарів:

Дописати коментар