вівторок, 19 лютого 2019 р.

Паніні

Паніні - це булочка з начинкою. Ця італійська страва підходить чудово як для пікніків так і для перекусу нашвидкоруч. Для приготування цієї страви нам потрібні будуть наступні інградієнти: пару листків салату, 1 ч. ложка оливкової олії, шинка, моцарелла - 100гр,  пів помідора, 2 шматочки хліба, італійці використовують для приготування чіабату - італійський хліб. Але можна використовувати і звичайний хліб.
Візьмемося тепер за приготування. Замість хліба використовуватимо чіабату, тому спочатку розріжемо її навпіл. Дві половинки з внутрішньої сторони змащуємо оливковою олією. Далі викладаємо першим слоєм свіжі, добре вимиті листки салату. На салат викладаємо тонкі шматки шинки. Далі йдуть помідори. Їх не надто тонко нарізаємо кружечками і викладаємо на шинку. На помідори кладемо моцареллу нарізану тонкими кружельцями. Другою частиною чіаабати накриваємо начинку і трішки притискаємо, щоб під час того як будем класти на сковороду не розгубити начинку. Нагріваємо сковороду і на неї кладемо напівготове паніні, притискаємо зверху лопаткою або чимось важким. Коли піде димок з під булочки то це означає що настав час перевертати паніні на іншу сторону. Рекомендую подавати на стіл цю страву зразу з сковороди.
Так як начинка це політ фантазії, між половинками хліба можна розмістити все що Вам смакує. Ми з Вами приготували більш класичний варіант цієї страви, але не зупиняйтесь і експерементуйте. Всім смачного!!!

Коментуйте і підписуйтесь ;)

3 коментарі: