понеділок, 11 лютого 2019 р.

Страви з яєць



Яйця — це поживний і смачний продукт, який, до речі, підходить не тільки для сніданку. Вони є присутніми практично в будь-якому холодильнику, чи то досвідченої господині чи впертого холстяка. Вони смачні, поживні і корисні. Через це вони користуються великою популярністтю. Всі ми звикли їсти яйця лише або варені або смажені, або в салаті, хоча є багато варіантів приготування цих продуктів. Тому я пропоную вашій увазі декілька рецептів з яєць. Вони прості і не вимагають багато часу для приготування.

Популярне яйце пашот(просто варені яйця без скорлупи)


Для  приготування цієї страви вам знадобляться лише свіжі яйця, так як саме в них більш щільний білок і краще утримує свою структуру(ну і їсти не свіжі яйця не рекомендую). Ставите воду в каструлі на підігрів, але не доводьте до кипіння, а лише до 80-ти градусів. Після розбиваєте яйце на сито, щоб пішов зайвий водянистий білок, який може перетвориться в пластівці і зробити страву неестетичною і варіть рівно 4 хвилини. Потім виймаєте і можете подавати як окрему страву з овочами, сиром або ж додаванням до тостів на верх. Найчастіше яйця пашот подають бутербродом з чорного або цільнозернового, житнього хліба з сиром фета. Після подачі розрізають жовток і він соковито розтікається.Все просто і займе 7 хв вашого часу.  

Повітряний борошняний омлет (запечений)


Сімейний, але можна і для одного, варіант ситного сніданку: знодобиться 4 яйця, додаємо половину чайної ложки солі і збиваємо міксером, поки вміст не збільшиться в 3-4 рази . Потім поступово вводимо 3 столових ложки просіяного(саме просіяного) борошна, тільки не забиваємо, а як би піднімаємо масу знизу вгору. Також можете додати зелень і приправи за смаком. Виливаємо, те що вийшло у форму для випікання і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 20 хвилин. І насолоджуйтеся повітряним борошняним омлетом.

Страви з яйця в мультиварці на пару

Для цього рецепту знадобляться мультиварка, силіконові або металеві формочки, яйця,без них у вас точно нічого не вийде, варена ковбаса, сіль, вершкове масло для змащування форм. Кількість продуктів залежить від того, скільки порцій ви хочете приготувати. Першим ділом, формочки змащуємо маслом, дно заповнюємо посіченою на квадратики ковбасою і на верх розбиваємо яйце і солимо за смаком. Потім дістаємо паровий контейнер для мультиварки і виставляємо туди наші форми, заливаємо воду в чашу і ставимо готується на 15 хвилин у режимі «пар». Готові яйця виймаємо на тарілку і смачна краса готова.

Корисні фаршировані яйця


Нам знадобляться яйця-5 штук або хто скільки їсть, огірок, зелень (петрушка, кріп, цибуля), листя салату (приблизно 10 шт.), сир фета 100 г, сметана 100 г, 4 зубчики часнику, сіль за смаком. Варимо яйця, після розрізаємо на половинки і відокремлюємо жовтки в окрему поглиблену тарілку/миску. Потім до жовтків натираємо огірок, додаємо сир фета, видавлюємо або дрібно нарізаємо часник, режим зелень і салат, а після збиваємо все блендером до стану пюре. Коли маса готова, ми заповнюємо нею яйця. Страва готова!

І наостанок пропоную салат, а головне шо дієтичний, а то зараз всі ж слідкують за своєю фігурою)

Салат яєчний дієтичний

 
 Рецепт цієї страви з яйця використовують при спортивній дієті, але він корисний кожному. Отож, візьмемо 3 варених яйця, половинку великого огірка або цілий середній, кефір (можна жирний) — 3 столових ложки, дрібка сушеної петрушки і сіль за смаком. Нарізаємо яйця і огірок квадратними шматочками, присипаємо петрушкою, додаємо кефір, сіль і перемішуємо. Салат готовий!А головне готується за 4 хв. 

 Всім смачного!!!

 
 

 

 

 

 

 







Немає коментарів:

Дописати коментар