вівторок, 12 лютого 2019 р.

Картопляна піца


Для любителів піци сьогодні найшов ше один варіант. Але він відрізняється від стандартної піци тим що замість тіста ми будем використовувати картопляну основу.
Отже, для приготування основи нам буде потрібно: картопля 500 гр., 1 яйце, 1 стакан борошна, сіль і перець кому скільки пасує, 1 чайна ложка сушеного часнику, орегано 1 чайна ложка, і пів чайної ложки паприки. І для начинки ми візьмемо 50 гр кетчупу, два зубчики часнику, сир моцарелла 150 гр, 20 грам сиру пармезан, цибуля ріпчата 1 шт., 6 помідорів черрі, ковбаса або шинка, або сосиски (хто на шо багатий) - 80 гр і базилік за смаком, мені він не смакує тому обхожусь без нього.
Приступаємо до приготуваня. Натираємо картоплю на крупній терці і кладем в холодну воду, промиваєм в холодній воді шоб не було багато крохмалю. Додаєм до картоплі яйце, сіль, перець, спеції, додаєм борошно і все гарненько перемішуєм до однорідної маси. Далі це тісто обсмажуєм на сковорідці, розклавши його рівним слоєм, але не забуваєм змастити сковоріду спочатку рслинним маслом. Обсмажуєм осоу з одного боку, накривши сковорідку кришкою, 4-5 хв. Потім перевертаєм і обсмажуєм інший бік так само 4-5 хв.Далі обсмажену осноу викладаєм прямо на деко. яке теж не забуваєм змастити рослинним маслом.
Переходим до начинки. Натираєм сир на терці. Прямо в кетчуп натираємо часник, додаємо орегано, трохи перцю і це все перемішуємо і таким чином ми отримуємо соусдля нашої піци. Далі тоненькими кільцями нарізаємо цибулю і помідори чері ріжем просто наполовину.
Переходим до формування піци. На основу накладаєм соус і рівномірно його розмащуєм. Зерху накладаєм сир, але не весь, і на сир кладем цибулю. Викладаємо ковбасу, помідори. сир моцареллу і пармезан який залишився. Те що вийшло відправляємо в розігріту духовку до 220 С, приблизно на 10-15 хв. Готову піцу можна посипати орегано, або італійськими травами, але то же на  любителя. От так не за дуже довгий період часу в нас вийшла незвичайна, а саме головне смачна піца. Всім смачного!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар